Skal du tage et billån i din virksomhed?

Hvis du næsten lige har startet din lille freelance virksomhed, kan det være, du overvejer at få dig en firmabil, som du kan køre rundt i.

Men er det nødvendigt med en bil? Og hvis det er, hvordan finder du så den bedste bil til den laveste pris? Det tager vi et nærmere kig på her.

Er det nødvendigt med en bil?

Først og fremmest kan det være en rigtig god idé at sætte dig ned og overveje, om det overhovedet er nødvendigt med en bil i din virksomhed. Der er jo ingen grund til at bruge penge på en bil til dit firma, hvis du faktisk ikke har behov for at køre nogle steder hen.

Omvendt – hvis du har møder overalt i landet, og du kører på landevejene hver eneste dag, er det jo klart, at du har behov for en firmabil. Men især i starten vil det være fjollet at bruge mange af dine hårdt optjente penge på en bil, hvis der intet behov er for den.

Find det bedste tilbud

Er du kommet frem til, at du og din virksomhed ikke kan klare sig uden en bil, er det en rigtig god idé at gå på jagt efter det bedste tilbud, du overhovedet kan finde.

Det kan også være smart at overveje at købe en brugt bil frem for at gå ud og investere i en helt ny en. Det er klart billigere at købe en brugt bil, og det kan spare dig for mange tusinde kroner at købe brugt frem for at købe en helt ny direkte fra fabrikken.

Find det bedste billån

Hvis du gerne vil købe din bil, har du behov for et billån. Det er ikke nødvendigvis sikkert, at den aftale, du kan lave med din bilforhandler, er den bedste aftale rent økonomisk for dig. Derfor kan det være smart at kigge rundt på andre billån for at se, om der ikke er noget, der er billigere.

Prøv eventuelt at tage en snak med din bank for at høre, om de har et lån, der er bedre for dig og din økonomi. Det gælder om at finde et så billigt billån som overhovedet muligt, og det er værd at bruge et par dage på dette.

Lad din hjemmeside betale for bilen

Hvis du har en hjemmeside, der tjener penge, eller hvis du har evnerne til at bygge en, der kan tjene penge, kan du jo også få din hjemmeside til at betale for bilen.

Skal du eksempelvis betale 2000 kroner om måneden for din bil i virksomheden, kan det være en idé at overveje at bygge en hjemmeside, der tjener dette, så du ikke skal tage pengene direkte ud af din nuværende indtjening. Har du mulighed for at bygge en ny indtægtskilde, der alene kan betale for din nye bil, vil det være smart at gøre det.

Lease en bil til din virksomhed

Har du ikke lyst til at købe din bil eller at tage et billån, kan du jo vælge at lease en bil til din virksomhed. Det er der mange firmaer, der efterhånden har valgt at gøre, da det som regel er langt mere enkelt, og du binder dig som regel ikke i meget mere end tre år på en leasingaftale.

Derudover kan du også være heldig at finde et tilbud, som har en lav udbetaling, så du ikke skal af med mange tusinde kroner for at komme i gang. Læg dog altid mærke til hvor mange kilometer du må køre, da der kan være et loft på dette i en leasingaftale.

Sæt dig godt ind i reglerne om bil i virksomhed

Sidst, men ikke mindst, er det vigtigt, at du sætter dig ind i reglerne omkring det at have bil i en virksomhed. Det hele skal bogføres korrekt i dit regnskab, og alt afhængig hvor meget du bruger din bil, og hvad du bruger den til, kan der gælde forskelige regler.

Du vil jo nødig køre ind i en bøde fra SKAT, fordi du ikke har styr på, hvordan og hvor meget du må bruge din firmabil.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.