Webudvikling kan være en dyr fornøjelse

Skal du have udviklet dine egne projekter på nettet, kan det ende med at blive en dyr fornøjelse.

Webudvikling koster nemlig mange penge. Der er rift om de gode programmører. Skal du have en, der kan sit kram, kan du forvente at skulle betale en forholdsvis høj timeløn for hans arbejdskraft.

Men omvendt kan du heller ikke undvære programmøren, hvis du skal have professionel webudvikling.

Har du ikke selv erfaring med at programmere, vil det tage dig flere år at blive lige så dygtig, som en professionel programmør. Så der er desværre ikke nogen vej udenom de høje timelønninger, hvis du skal have udviklet et skræddersyet projekt.

Det kan du gøre for at spare penge på din webudvikler

Når du skal hyre en webudvikler, er der flere ting, du kan gøre, for at spare så mange penge som muligt.

De dyreste programmører sidder typisk i de vestlige lande. Derfor kan der være penge at spare ved at kigge mod lande som Indien, Pakistan, Bangladesh, Filippinerne, Ukraine eller Bulgarien, når du skal hyre en webudvikler.

De kan sagtens være lige så dygtige, som en programmør du finder her i landet. De skal blot have en brøkdel af det, du skal betale for en udvikler i eksempelvis Danmark, Tyskland, England eller USA.

Dernæst er det vigtigt at få udarbejdet en horisont for arbejdet, så du hele tiden har styr på, hvor langt udvikleren er nået, samt hvor meget arbejde du kan forvente at skulle have udført.

Med høje timelønninger er det ikke underordnet, om et stykke arbejde tager 10 eller 50 timer at udføre. Så sørg for at have det hele skemalagt, inden processen går i gang.

Hyr et bureau for at få arbejdet udført hurtigt

Hvis det er vigtigt for dig at få projektet udviklet så hurtigt som muligt, kan det være en fordel at hyre et bureau frem for en enkelt freelance udvikler.

Ved at hyre et bureau får du typisk et helt hold programmører til at arbejde på dit projekt. Derfor vil du typisk få arbejdet udført hurtigere, end hvis du kun har en mand til at arbejde på sagen.

Dog kan det være dyrere at betale et bureau for deres arbejdskraft. Men hvis arbejdet bliver udført hurtigere, er det spørgsmålet, om det ikke er pengene værd at betale lidt ekstra.

Der findes mange dygtige bureauer i Danmark, som du kan hyre til at arbejde på dit projekt. At hyre et dansk firma gør også kommunikationen langt nemmere for begge parter. Her vil der med stor sandsynlighed ikke opstå samme misforståelser, som der kan opstå, hvis du hyrer en programmør fra udlandet.

Har du brug for penge til dit projekt?

Inden du går i gang med at hyre programmører, er det vigtigt at finde ud af, om du har nok penge til at søsætte projektet.

At hyre udviklere kan blive en bekostelig affære. Derfor er det vigtigt, at du har nok penge til fuldførelsen af projektet. Der er ikke meget ved at stå med en tom pengetank og et kun halvfærdigt projekt.

Derfor skal du have styr på pengene og dit budget, inden du går i gang med arbejdet.

Skal du bruge penge til dit projekt, kan du vælge at låne penge til udviklingen. Det er ikke unormalt at låne penge til sine forretningsidéer. Der vil typisk være en forventning om at tjene penge ind igen relativt hurtigt, når udviklingen først er udført.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.