Tag dit web-arbejde med dig sydpå

Hvis du arbejder med webudvikling, webdesign, tekstforfatning, programmering eller andre grene inden for computer- eller internetverdenen, har du mulighed for at tage dit arbejde med dig.

Og det kan både lade sig gøre som selvstændig med eget firma, men der er efterhånden også rigtig mange ansatte, der udfører deres arbejde via en computer, som har fået mulighed for at arbejde fra andre steder i verden, så de kan udleve deres drøm om at kombinere deres arbejde med at rejse rundt.

Arbejd fra hele verden

Hvis du ikke allerede nu har et arbejde, der kan udføres via en computer, er det måske på tide at lære nogle nye færdigheder, så du kan komme til det. For når du kan arbejde via din computer, kan du selv bestemme, hvor i verden du vil sidde og arbejde.

Der er ingen forskel på, om du sidder og laver dit arbejde på din computer i Danmark, Frankrig, USA eller på Bali. Så længe du bare kan udføre dit arbejde til tiden og i den rette kvalitet, kan du lave dit arbejde, uanset hvor du er.

Tag ned til sol og sommer

Det giver dig blandt andet den fordel, at du kan tage ned til sol og sommer i stedet for at sidde i kolde Danmark på en kontorplads og skue ud på den grå himmel, hvor der er langt til blå himmel og solstråler.

Du behøver ikke at tage udenfor Europas grænser for at kunne sidde i fuld solskin og lave dit arbejde i stedet. Og når du så har fri, er du jo sådan set allerede på ferie. Så der er mulighed for at bade, svømme, vandre, cykle i de smukkeste omgivelser og med det perfekte vejr.

Husk at få arbejdet

Det er dog vigtigt stadig at oprethold en disciplin, hvis du vælger at skrue din tilværelse sammen på denne måde, så det hele ikke bare ender med fadøl ved poolen og slentreture på stranden.

Beslut dig for at arbejde i et bestemt tidsrum på dagen. Få eventuelt adgang til et kontorfællesskab med andre selvstændige, så du kan sætte dig ned og få lavet noget koncentreret arbejde hver eneste dag.

Book dig ind i en lejlighed

Hvis du har lyst til at rejse sydpå, kan du med fordel booke dig ind i en lejlighed, så du ikke skal bo på hotel. Her får du typisk hurtigt internet, masser af plads til at arbejde, køkken til at kunne lave mad, altan eller terrasse til at nyde vejret og meget andet.

Du kan med fordel booke din lejlighed på Airbnb. Her kan du booke lejligheder i stort set hele verden og i alle prisklasser. På den måde kan du nemt finde en lejlighed, der passer perfekt til dine behov.

Lande med lave leveomkostninger

Hvis du gerne vil blive i Europa, men stadig have lækkert vejr, kan du med fordel overveje at flytte til en af følgende lande, hvor du får lækkert vejr, god mad og billige leveomkostninger.

Grækenland

Grækenland har været ude i økonomiske problemer de seneste år, men det betyder ikke, at du ikke kan tage dertil i et par måneder ad gangen som turist og nyde livet. Du kan eventuelt overveje at booke en lejlighed på en af de mange øer som Kreta, Santorini eller Naxos, hvor der er gode muligheder for at leve godt.

Portugal

Vil du have lave leveomkostninger, bør du helt klart tjekke Portugal ud. Med minder du bosætter dig i Lissabon, er der gode chancer for at finde en billig lejlighed. Og med over 300 solskinsdage om året, kan du i hvert fald ikke klage over vejret. Maden er god og billig, og lokalbefolkningen er utroligt gæstfrie.

Spanien

Sidst, men ikke mindst, er der jo Spanien. Hvis du vil bo billigt, skal du holde dig væk fra Madrid og Barcelona. Overvej i stedet nogle af de mindre byer, eller tag til Sevilla eller Valencia, hvis du stadig vil have en snert af storby. Du kan også vælge at bosætte dig et sted på solkysten, hvor der også bor mange andre danskere, hvis du har lyst til at bo tæt på nogle, du snakker samme sprog som. Booker du et par måneder ad gangen, kan du nemt finde en lejlighed til få tusinde kroner om måneden med alt inklusiv.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.