Som webdesigner får du inspiration mange steder fra

Hvis du har et ønske om at blive webdesigner, eller hvis du allerede er godt i gang med at lære om at designe hjemmesider, funktionel design og hvad der ellers er relevant for dig på den vej, kan det være godt at vide, at du som webdesigner kan hente din inspiration mange steder fra.

Når du skal designe en hjemmeside fra bunden, kan du gå rigtig mange veje med valget af design. Og nogle gange vil du opleve, at du ikke har en eneste idé om, hvor du skal starte, og hvordan dit design skal udmønte sig i sidste ende. Derfor kan det være godt at være designer med åbenhed for inputs andre steder fra, da det aldrig er til at vide, hvor du får idéen til dit næste webdesign henne.

Det kan være alt fra at læse i magasiner om design, kigge på værker af Holmegaard, se på arkitektur, eller måske bare se en film, hvor der lige pludselig kommer noget ind fra højre, som lige giver dig den idé, du har gået og ledt efter i dage eller uger.

Idéer til designs er sjældent noget, du bare kan tvinge frem. Det kræver, at din hjerne får ro til at arbejde i maskinrummet, og når du mindst venter det, kommer der en idé til et design, som du kan gå i gang med at lave, og som måske allerede har udspillet sig 100% for dine øjne.

Kig på andre webdesigneres værker

Hvis du er helt på bar bund med et nyt design, kan du også med fordel vælge at kigge på værker fra andre webdesignere. Dermed ikke sagt at du skal stjæle deres designs fra dem, men du kan uden problemer lade dig inspirere af, hvad de har lavet.

Hvis du finder en ting her, en idé der og ellers bare sammensætter idéer fra mange forskellige hjemmeside-designs, kan du jo i sidste ende lave dit helt eget design, hvor du bare har ladet dig inspirere fra mange forskellige websites.

Prøv dig frem

Som webdesigner må du ikke være bange for at prøve dig frem. Som webdesigner arbejder du på samme vilkår som alle andre designere, der skal designe noget nyt fra bunden af hele tiden.

En tøjdesigner kan have lige så svært ved at få idéen til en ny kollektion, som du kan have ved at få idéen til en hjemmesides udseende. Så vær ikke bange for at prøve dig frem. Undervejs vil du finde kreativiteten og dermed også idéen til hele designet.

Vær ikke bange for at starte forfra

Som designer må du heller ikke være bange for at starte forfra, hvis du bare ikke føler, at du er kommet godt i gang med et design.

Så kan det nogle gange være en god idé at starte helt fra bunden igen, da du sjældent kommer i mål med noget, hvor du ikke bryder dig om 50% af designet. Det er ingen skam at starte forfra med et helt nyt design fra scratch.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.