Betaler du for meget for din hosting?

Ejer og driver du en eller flere hjemmesider, kan det være, du betaler for meget for din hosting. Der er mange hjemmesideejere, der betaler for meget mere, end de egentlig har brug for.

Så selvom din hosting måske virker billig, kan det sagtens være, at du kan finde en endnu billigere løsning på markedet. Og det behøver ikke at vær svært eller kompliceret at flytte over til en ny løsning.

Skift fra din nuværende host til en ny

Du kan nemlig sagtens flytte fra din nuværende hosting-udbyder til en ny, hvis du ønsker det.

Du skal dog være opmærksom på, at du kan have en kontrakt hos din nuværende udbyder. Har du det, skal du eventuelt vente, til den er udløbet, før du kan flytte over til en ny.

Derfor kan det være en god idé at gå i gang med at lede efter en billigere løsning, hvis du synes, at du betaler for meget for det sted, du hoster dine hjemmesider nu.

Få professionel hjælp hvis du ikke kan selv

Det kan være kompliceret at flytte et domæne eller en hjemmeside. Især hvis du ikke har prøvet det før, og måske ikke har forstand på det stykke arbejde, der ligger til grund for at skulle flytte en hjemmeside.

Er det tilfældet, kan det være godt givet ud at hyre en professionel til at hjælpe dig. Der er som regel meget data, der kan gå tabt, samt en masse søgemaskine-resultater, der kan forsvinde, hvis du ikke flytter din side på den helt rigtige måde.

Så at skulle betale en erfaren person for at hjælpe dig, er givet god ud, sammenlignet med de tab, der kan være ved at gøre det forkert.

Der kan være mange penge at spare ved at skifte host

Hvis du går i gang med at undersøge markedet, vil du hurtigt finde ud af, at der kan være store prisforskelle på de forskellige hosts.

Nogle steder kan det koste ned til omkring 10-20 kroner om måneden, mens andre udbydere tager flere hundrede kroner om måneden.

De kan begge to noget forskelligt. Men er det mindre hjemmesider, du ejer, og har du en host til flere hundrede kroner per måned, kan du sikkert sagtens nøjes med en billigere host. Og så kan der lige pludselig være mange penge at spare hver eneste måned.

Hosting behøver ikke at være dyrt

Hosting behøver nemlig ikke at være dyrt. Vælger du en billig host, skal du typisk betale for et helt år af gangen.

Men når der er tale om en host til kun 10, 20 eller 30 kroner om måneden, er den årlige betaling ikke engang en særlig stor udgift i budgettet.

Og du kan sagtens have flere hjemmesider hostet hos en hosting-udbyder, der kun koster få hundrede kroner om året.

Både billige danske og udenlandske muligheder

Der findes en række billige danske muligheder, som du kan starte ud med at kigge på. Et eksempel kan være UnoEuro, som er et af de mest populære valg for hosting af hjemmesider i Danmark.

Du kan dog også kigge mod udlandet. Her kan du også finde løsninger, der kun koster et par dollars om måneden.

Vær dog opmærksom på, at du ved at vælge en udenlandsk hosting-udbyder, ikke får dansk support. Det gør du, hvis du vælger en løsning som UnoEuro.

Det kan være rart med dansk support, da tekniske termer og løsninger ofte kan være svære at forstå, hvis du ikke er teknisk anlagt. Så er det rart med en, der i det mindste taler samme sprog som dig. Så er det lidt nemmere at gøre sig forståelig og forklare sine problemer.

Hav altid en backup inden du flytter

Hvis du vælger at flytte til en ny hosting-udbyder, skal du altid sørge for at have en backup af din data liggende. På den måde er dine filer altid på den sikre side, hvis der skulle gå noget galt undervejs.

En backup behøver ikke at tage lang tid at lave, og den kan være altafgørende, hvis der skulle gå noget galt undervejs i processen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.