Sådan får du din første kunde som webdesigner

Har du øvet dig i at designe hjemmesider, og drømmer du om at tjene penge på det en skønne dag, er det da bare med at komme ud over stepperne. Der er masser af potentielle kunder derude, der har brug for bedre hjemmesider, og som bare venter på sådan en som dig.

Inden du går i gang, kan det være en god ide at oprette dig et firma som eksemeplvis morningtrain.dk har gjort. Det ser meget mere professionelt ud, at du repræsenterer et firma, og ikke bare repræsenterer dig selv som enkeltperson.

Prøv via venner og bekendte

Når du har fået dit eget CVR nummer, kan du gå i gang med at opsnuse din første kunde. Til at starte med kan det være en god idé at gå igennem dit eget netværk for at høre, om der er nogen, der har brug for hjælp med at få lavet en ny hjemmeside.

Det er ikke sikkert, at du finder en kunde her, men det kan jo være, at der er nogen, der kender nogen, der har brug for din hjælp. Så spred ordet om at du designer hjemmesider, så du kan få skubbet så mange skibe i vandet som overhovedet muligt.

Udvid dit netværk

Hvis du ikke finder din første kunde i dit nærmeste netværk, kan det være en god idé at udvide dit netværk, så der er endnu flere, der kender til dig. Derfor kan det være smart at tage til diverse netværksarrangementer, hvor du møder andre selvstændige, som kunne have brug for din hjælp.

Det er vigtigt ikke at være for presserende, da det godt kan skubbe folk væk. Vær ydmyg og hjælp dem, hvis de har udfordringer. Så snart de ser, hvad du kan, vil de huske på dig, næste gang de skal have lavet en hjemmeside. Og måske er der allerede nogen, der står i den situation, hvor de har brug for en webdesigner til at lave dem en ny side.

Grib telefonen – også selvom det er ubehageligt

Selvom det for langt de fleste mennesker virker ubehagelig at lave så kaldt kold kanvas, betyder det ikke, at det ikke kan være hamrende effektivt, når du skal i gang med at sælge.

Så vær ikke bange for at gribe fat i mobilen og begynde at ringe ud til virksomheder. Det kræver måske de første par hundrede opkald, før du har det første møde i kalenderen. Men det er alt tiden værd.

Og du kan glæde dig over, at det bliver meget nemmere med tiden, desto mere du prøver det. Det er værst lige i starten, men når du først har ringet til de første 500 potentielle kunder, er du ikke nær så bange for at ringe op til nummer 501, som du var, da du ringede op til nummer et.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.